دوره های آمادگی آزمون آیلتس
IELTS مخفف International English Testing System یا سیستم بین المللی آزمون زبان انگلیسی است و هر ساله بیش از ۵/۲ میلیون نفر در این آزمون شرکت میکنند، به این دلیل بسیاری که دانشگاهها، شرکتها، ارگانهای حرفهای مانند GMC و NMC، مسئولان مهاجرت و مؤسسات دولتی در سراسر جهان، آزمون آیلتس را به عنوان معیاری در نظر میگیرند که میزان تسلط و مهارت افراد به زبان انگلیسی را نشان میدهد
اجزای آزمون آیلتس
نمره بندی این آزمون از ۰ تا ۹ سطح را شامل میشود. البته نمره قبولی برای این آزمون وجود ندارد اما به طور معمول سطح ۵ نمره متوسط و ۶ به بالا خوب تلقی میشود.
آزمون آیلتس از ۴ بخش شنیداری (Listening)، خواندن (Reading)، نوشتن (Writing) و مکالمه (Speaking) تشکیل شدهاست. در بین قسمت های مختلف امتحان وقت استراحتی وجود ندارد. کل آزمون دارای دو گونه آکادمیک و جنرال است که گونه آکادمیک برای ورود به دانشگاهها مورد نیاز میباشد.
زمان بندی اجزای آزمون آیلتس
Academic Reading: 60 min.
Academic Writing: 60 min.
Listening: 40 min.
Speaking: 11 – 14 min.
General Training Reading: 60 min.
General Training Writing: 60 min.
فرایند اجرای آزمون آیلتس
در روز امتحان ابتدا به سوالات Listening سپس به سوالات Reading و بعد به سوالات Writing پاسخ خواهید داد. در بخش Writing و Reading شما این امکان را دارید که از قسمت های مختلف سوالات شروع به پاسخگویی کنید. تاریخ و ساعت برگزاری بخش Speaking تقریباً 10 روز قبل از امتحان به شرکت کنندگان اعلام میشود. تمامی مراحل کتبی امتحان باید با مداد نوشته شود و داوطلبان اجازه استفاده از خودنویس یا خودکار یا اتود را در هیچ مرحلهای از امتحان کتبی ندارند.
نتایج امتحان ، 13 تا 15 روز پس از پایان یافتن آزمون کتبی اعلام خواهد شد و کارنامه در اولین روز کاری بعد از اعلام نتایج روز تحویل پست یا داوطلب داده خواهد شد.
گونه های آزمون IELTS
امتحان IELTS در دو نوع Academic و General Training برگزار میشود. آزمون آکادمیک یا Academic مخصوص کسانی است که میخواهند در یک دانشگاه انگلیسی زبان ادامه تحصیل دهند. اما آزمون جنرال یا General Training مخصوص کسانی است که میخواهند به یک کشور انگلیسی زبان مانند کانادا، استرالیا و یا نیوزلند مهاجرت کنند.
همانطور که گفته شد، در امتحان IELTS، مهارت های Writing،Reading،Listening و Speaking در چهار قسمت جداگانه سنجیده میشوند. بخش های Listening و Speaking برای داوطلبان Academic و General Training به روش کاملا مشابهی مورد ارزیابی قرار میگیرد، هر یک از این دو گروه سوالات جداگانهای در قسمتهای Reading و Writing دریافت میکنند. مسئولیت نوع آزمونی که میخواهید در آن شرکت نمائید بر عهده شماست و باید در هنگام ثبت نام، به نوع امتحان مورد نظرتان توجه کامل کنید.
بخش های مختلف آزمون IELTS
بخش Listening
زمان: حدودا 4۰ دقیقه
تعداد سوال: دفترچهای حاوی چهل سوال در ۴ بخش
سی دی امتحان Listening فقط یکبار پخش میشود.
قبل از پخش سی دی فرصت دارید تا سوالها را مرور کنید.
پس از پایان یافتن هر بخش، فرصت دارید تا جواب های خود را بازبینی نمایید.
پاسخ ها باید در پاسخنامه نوشته شود.
سوالات این بخش، درواقع توانمندی و مهارت داوطلب در فهمیدن و درک موضوع اصلی گفتگو، دادههای پراکنده و جزیی و گوش دادن به موضوعات مختلف را نشان میدهد. داوطلب فقط یکبار فرصت گوش دادن به هر گفتگو را دارد.
موضوعات بخش Listening می تواند در مورد مباحث مختلفی باشد به عنوان مثال:
بخش اول: مکالمهای که به شکل روزمره بین دو شخص انجام میگیرد. مثلا یک گفتگو بین یک مشتری جهت رزرو تور با کارمند یک شرکت
بخش دوم: یک فرد حول یک موضوع عمومی و روزمره صحبت می کند. به عنوان مثال یک سخنرانی درباره امکانات یک مرکز تفریحی یا نقشه خوانی و اجزای یک نقشه و مسیر.
بخش سوم: گفتگو و مکالمه ما بین چند نفر( مثلا چند دانشجو) که بیشتر جنبه علمی یا آموزشی دارد. مثلا مکالمه دانشجویان درباره یک موضوع درسی.
بخش چهارم: یک فرد درباره یک موضوع علمی یا تخصصی صحبت می کند و اطلاعات تخصصی و دقیقی ارایه می دهد که حاوی نکات و دادههای زیادی بوده و داوطلب باید بتواند دادهها را از هم تفکیک کند، مثل ارائه یک مقاله یا کنفرانس در دانشگاه.
با پایان یافتن سی دی، در آزمون کتبی ۱۰ دقیقه و در آزمون کامپیوتری ۲ دقیقه فرصت دارید تا جوابها را از دفترچه سوالات به پاسخنامه منتقل نمایید.
بخش General Training Reading
زمان: ۶۰ دقیقه برای ۴۰ سوال
دفترچه حاوی متون که جمعا ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند به داوطلب داده میشود.
بر خلاف بخش Listening، زمان اضافهای جهت انتقال جوابها از دفترچه سوالات به پاسخنامه به شما داده نمیشود.
متون بکار رفته در دفترچه سوالات از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامهها انتخاب شدهاند و مخاطب آن افراد غیر متخصص است.
بخش اول در مورد امور روزمره اجتماعی است.
بخش دوم در مورد جزوات آموزشی و احتیاجات رفاهی است.
بخش سوم شامل یک متن بلند با موضوعی عمومی است.
.
بخش Academic Reading
زمان: ۶۰ دقیقه برای ۴۰ سوال
دفترچه حاوی ۳ متن که جمعا ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند به داوطلب داده میشود.
بر خلاف بخش Listening، زمان اضافهای جهت انتقال جوابها از دفترچه سوالات به پاسخنامه به شما داده نمیشود.
متون بکار رفته در دفترچه سوالات از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامهها انتخاب شدهاند و مخاطب آنها خواننده غیر متخصص است.
متون جنبه علمی و آکادمیک دارند و داوطلب باید سطح بیشتری از لغات را بداند و توانایی مطالعه و تحلیل متون تخصصی را داشته باشد.
حداقل یکی از سه متن، نوشتاری استدلالی است.
متن سوم سخت تر از دو متن اول و دوم بوده و سطح زبان بالاتری را نیاز دارد.
در صورتی که متن حاوی لغات تخصصی و فنی باشد، واژه نامهای کوتاه نیز همراه آن خواهد آمد.
انواع سوالاتی که در آزمون ریدینگ آیلتس آکادمیک طرح می شوند عبارتند از:
Sentence completion
Multiple choice
Choosing a heading for a paragraph
Classification
Yes, no or not given
Notes/summary/diagram/flow chart/table completion
True, false or not given
تفاوت متن و سوالات بخش ریدینگ آکادمیک و جنرال چیست؟
به طور کلی فرمت هر دو آزمون یکی است اما در قسمت محتوا در آزمون آکادمیک داوطلبان با محتواهای طولانیتر و تخصصی روبرو بوده در حالی که داوطلبان بخش جنرال بیشتر با مباحث عمومی و کار آفرینی و لغات ساده تری روبرو هستند.
بخش General Training Writing
زمان: ۶۰ دقیقه
شما برای دو موضوع متفاوت باید متنی بنویسید.
تسک 1 writing در مقایسه با تسک دوم تقریبا راحتتر بوده و نمره کمتری دارد.
در موضوع اول (TASK 1) در مدت 20 دقیقه باید نامهای به شخصی فرضی بنویسد و در آن مسئله یا مشکلی را شرح دهید. نامه شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر نامهای کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد.
در موضوع دوم (TASK 2) به مدت 40 دقیقه باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مساله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد.
عموماً سوالات در این بخش سه دسته هستند:
Formal letter
Semi-formal letter
Informal letter (also known as personal letter)
بخش Academic Writing
زمان: ۶۰ دقیقه
شما برای دو موضوع متفاوت باید متنی بنویسید.
در موضوع اول (TASK 1) به مدت 20 دقیقه باید در مورد جدول یا نموداری که به شما داده شدهاست، توضیح دهید. انشاء شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر انشائی کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید.
عموماً در تسک 1 آکادمیک مباحث زیر مورد بحث قرار میگیرد:
Bar chart
Pie chart
Line graph
Table
Diagram
Flow chart
Map
Process
Multiple charts
در موضوع دوم (TASK 2) باید در مدت 40 دقیقه نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مساله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.
تسک دو در آزمون آکادمیک و جنرال آیلتس تقریبا مشابه بوده ولی مهمترین تفاوت قابل توجه موضوعاتی است که در سوالها از آنها استفاده میشود. در آزمون آکادمیک موضوعات تخصصی تر بوده و نیاز به لغات آکادمیک بیشتر جهت پاسخگویی دارند.
قالب نوع سوالات تسک دوم شامل:
Advantage/disadvantage
Agree/disagree
Discussion
Cause and effect
Problem and solution
Two-part question
بخش Speaking
این مصاحبه شفاهی بصورت رو در رو برگزار میشود که زمان آن 15 الی 20 دقیقه و شامل سه بخش است.
دربخش اول متقاضی باید در مدت زمان 4 الی 5 دقیقه به سوالات عمومی و شخصی در مورد محل زندگی، شغل، وضعیت خانوادگی و علائقش پاسخ دهد. میانگین زمان پاسخ به هر سوال حدودا 40 ثانیه بوده و باید بتوانید پاسخها را به خوبی پوشش دهید.
سپس در بخش دوم یک Topic Card به داوطلب داده میشود. قبل از شروع داوطلب به مدت یک دقیقه میتواند در مورد موضوع فکر کرده و مطالب خود را یاداشت نماید. در این بخش داوطلب باید بتواند پیوسته تقریبا به مدت 2 دقیقه به کمک ایده پردازی صحیح صحبت کند. در این قسمت، ممتحن آیلتس یا IELTS Examiner سکوت کرده و صرفا گوش میدهد. البته اگر داوطلب نتواند این بخش را به خوبی انجام دهد ممتحن احتمالا در انتها چند سوال بپرسد. عموما موضوعات مورد بحث در بخش دوم شامل موارد زیر است
Describing a Person
Describing a Place
Describing an Object
Describing an Activity
Describing an Event
Describing a Situation
در بخش سوم به مدت ۴ الی ۵ دقیقه با مصاحبه کننده در ادامه موضوعی که در بخش دوم به آن پرداخته صحبت می کند. در این بخش سوالات به شکل چالشی مطرح شده و داوطلب باید بتواند دلایل قانع کننده ای در خصوص موافقت و یا مخالفت و یا نظر خود در مورد موضوع مشخصی بیان کند.
متنهای مربوط به فیلمهای آیلتس:
(معرفی مجموعه از سیر تا پیاز ایلتس )
قدم اول را آگاهانه برداریم! حالا که نیاز داریم آیلتس بگیریم، در ابتدا باید مسیر را بشناسیم و از خطراتش آگاه باشیم. پس با مجموعه از سیر تا پیاز آیلتس کانون زبان کردستی همراه باشید، تا تصویر درستی از مسیر پیش رو برایتام ترسیم کنیم.
کمپ های آموزشی:
بی شک یکی از روشهایی که فراگیری زبان را دلچسب و خاطره انگیزمیکند، همراه کردن آموزش با تفریح و شادی هست. ما در کانون زبان کردستی از سال 1393 تا قبل از همه گیری کرونا، هر سال کمپهایی در دیزین، میگون و شیراز برگزار کرده ایم. این کمپها که به مناسبتهایی چون هالوین، سال نو میلادی و یا به صورت کمپهای موضوعی مانند کمپ تاریخ، فیلم و موسیقی، گرامز و غیره به صورت potluck برگزار شده، موفقیتهایی بسیاری را برای زبان آموزان ما به همراه داشته است.